Huurprijs Berekenen.nl

Huurprijs berekenen

De huurprijs berekenen als u een kamer, appartement of woning gaat verhuren is een noodzakelijke maar soms lastige stap. Huurprijsbepalen.nl gaat het u gemakkelijker maken: op onze website kunt u de huurprijs berekenen volgens het wettelijke puntensysteem én naar de marktprijs.


Huurprijs berekenen: verschillende manieren Als u een object wilt gaan verhuren is het belangrijk om een correcte huurprijs te berekenen. Dat kunt u op verschillende manieren doen.

• Volgens het puntensysteem. Het puntenstelsel berekent de oppervlakte van de woning, het aantal verwarmde ruimtes, de minpunten van de woning en komt zo tot een huurprijs. Huurders kunnen altijd terugvallen op dit puntensysteem en een woning met een huurprijs onder de liberalisatiegrens moet hieraan in principe voldoen.

• Volgens de marktwaarde. Het puntensysteem houdt geen rekening met externe factoren die bij een woning horen. Zo wordt de ligging van het appartement, de kamer of het huis niet meegerekend en ook de vraag naar een soortgelijke woning speelt geen rol. Een huis aanbieden voor de marktprijs is vooral aantrekkelijk als de huur boven de liberalisatiegrens ligt. Anders kunnen huurders namelijk gebruik maken van hun rechten als huurder en kunnen ze de Huurcommissie inschakelen.

Huurprijs berekenen op huurprijsbepalen.nl Een huurprijs berekenen voor de kamer of de zelfstandige woning die u aan wilt bieden doet u heel eenvoudig op onze website. U kiest ervoor om de huurprijs van een kamer of van een woning te bepalen volgens een marktwaardemodel of met behulp van het puntensysteem. Hierbij vult u in hoe de woning afgewerkt is, waar het huis ligt, hoeveel oppervlakte het heeft en zo verder. Huurprijsbepalen.nl vertelt u vervolgens wat de huurprijs volgens de Huurcommissie zou moeten zijn maar geeft u ook informatie over de marktwaarde.

De huurprijs berekenen moeilijk? Niet als u de huurprijs berekent via de website Huurprijsbepalen.nl!