Huurprijs Berekenen.nl

Verhuur leegstandswet

Verhuur Leegstandswet is voor veel huizenbezitters een aantrekkelijke optie geworden. Dat komt doordat een huis tijdelijk verhuren onder de Leegstandswet u als eigenaar van de woning veel vrijheid geeft. Dat geldt ook voor het vaststellen van de huurprijs.


Verhuur Leegstandswet, de voordelen
Verhuur Leegstandswet is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze manier van verhuren wordt vooral gebruikt bij huizen die te koop staan en waarvan de verkoop op zich laat wachten. Door een huis te verhuren blijft het huis er bewoond uitzien (waardoor de kans op vandalisme verkleind wordt) en verkrijgt u inkomsten uit de woning zolang u daar eigenaar van bent. Daarmee kunt u het onderhoud voldoen, de vaste lasten betalen en de hypotheek verder aflossen. Voor verhuur Leegstandswet heeft u wel een vergunning nodig. Die kunt u aanvragen bij de gemeente waarin de woning staat. Deze vorm van verhuren geeft verder veel vrijheid, bijvoorbeeld bij het vaststellen van de huurprijs. Maar hoe doet u dat nu eigenlijk precies?

Verhuur Leegstandswet: de vrijheden
Verhuur Leegstandswet kent veel vrijheid voor de verhuurder.
• U hoeft niet te voldoen aan de reguliere eisen wat betreft huurbescherming;
• U mag de huurprijs zelf vaststellen.

Het specificeren van een huurprijs is niet altijd gemakkelijk. Bovendien zijn er verschillende methoden voor. Zo kunt u gebruik maken van het puntenstelsel, dat de Huurcommissie ook hanteert. Hierin worden vooral interne aspecten van de woning opgenomen. Wilt u ook de marktwaarde van de woning berekenen? Dat kan op Huurprijsbepalen.nl, zowel voor een kamer als voor een zelfstandige woning. In deze berekening wordt ook de afwerking en de ligging van de woning meegenomen. Handig, want zo haalt u meer uit de verhuur van uw huis!

Verhuur Leegstandswet en alles uit de tijdelijke verhuur van uw woning halen? Bereken een passende huurprijs op Huurprijsbepalen.nl!