Huurprijs Berekenen.nl

Koopwoning verhuren

Een koopwoning verhuren, ook terwijl het huis te koop blijft staan, wordt steeds vaker gedaan. De versoepeling van de regels rondom de Leegstandswet heeft daaraan aan bijgedragen. Gaat u uw koophuis ook verhuren, dan is er een aantal zaken dat u moet regelen. Eén daarvan is het vaststellen van een rendabele huurprijs.


Koopwoning verhuren, onder de Leegstandswet?

Een koopwoning verhuren brengt nogal wat regels met zich mee, die vastgelegd zijn in de Leegstandswet. Doordat deze regels veranderd zijn is het gemakkelijker geworden om uw huis tijdelijk te verhuren. Natuurlijk is er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

• U moet een vergunning aanvragen bij de gemeente waarin de woning staat. Zonder deze vergunning is de verhuur niet gebaseerd op de Leegstandswet en kunnen uw huurders naar de Huurcommissie stappen om hun huurders- bescherming op te eisen en de huurprijs te verlagen;
• U doet er goed aan om toestemming vragen aan uw bank of hypotheekverstrekker;
• U moet een contract met vermelding van de huurprijs opstellen.

Een verhuurspecialist kan u helpen bij het regelen van de formaliteiten. De huurprijs berekent u gemakkelijk zelf op Huurprijsbepalen.nl.

Koopwoning verhuren is huurprijs berekenen
Omdat de huurprijs van woningen die onder de Leegstandswet verhuurd worden niet vastgesteld wordt door de gemeente, heeft u hier vrijheid in. Dat betekent dat u desgewenst ook boven de liberalisatiegrens kunt gaan zitten. Dat geeft u meer mogelijkheden en maakt uw woning vooral aantrekkelijk voor het hogere segment. Wat voor uw woning een redelijke huurprijs is berekent u door de marktprijs te bepalen. Deze schatting houdt rekening met de ligging en de faciliteiten van de woning. Het puntensysteem kan u ook houvast geven. Op die manier is een koopwoning verhuren zo lastig nog niet!

Gaat u een koopwoning verhuren en wilt u een rendabele huurprijs berekenen? Maak dan gebruik van de berekensystemen op Huurprijsbepalen.nl!