Huurprijs Berekenen.nl

Voor hoeveel kunt u uw woning verhuren?

Over ons

Huurprijsbepalen.nl is opgericht door een samenwerkingsverbond van meerdere makelaars, verspreid over Nederland. Het is opgericht om inzicht te krijgen in gangbare prijzen voor huurwoningen.


Het is immers zeer relevant voor zowel huurder als verhuurder om te weten wat een reëele huurprijs is voor uw kamer / zelfstandige woning. U kunt direct zien of u teveel betaald voor uw woning met onze Huurprijscheck.

Met ons systeem kunt u bepalen wat een huurprijs maximaal mag zijn volgens de Huurcommissie. De berekende prijs is echter alleen van toepassing voor huurwoning die vallen onder de liberalisatiegrens. De grens is op 1 januari 2012 vastgesteld op 664,66 euro. Boven dit bedrag is de maximale huurprijs niet bindend.

Marktprijzen van huurwoning worden door ons systeem bepaald door gebruik te maken van meerdere indicatoren. Dit zijn bijvoorbeeld de ligging, meubilering en afwerking van de woonruimte. Bij grotere woningen is de huurprijs volgens ons puntensysteem moeilijk te berekenen, en is het logischer om de marktprijs te bepalen.